terima kasih kerana sudi melawat blog serba serabut ni :)

Sunday, 8 May 2016

Al-Fatihah

 
 
Assalammualaikum
 
Baru2 ni 4 Mei 2016 aku dikejutkan dengan kehilangan abah tercinta.
sungguh2 terperanjat sehingga aku tak dpt terima kenyataan tersebut pada mulanya.
ya memang arwah abah sakit. tapi aku tak menjangkakan secepat itu dia pergi meninggalkan aku. 
banyak perkara aku tak sempat lakukan untuk dia.
 
 Dari lahir smpai la umo 21 abah dgn mak yg jaga aku.
Semua permintaan aku dari kecik smpai besar semua arwah abah tunaikan. Walaupun kadang agak melampau permintaan aku tapi dia tetap usaha tunaikan pmintaan anak dia ni.
Tak pernah dia merungut kalau aku mtk apa².
Kalau aku buat hal pun tak pernah sekali pun dia tengking atau pukul atau naik tgn kt aku, teguran dia semua lembut2 ja.
Arwah abah la lelaki paling the best dalam hidup aku.
Memang terasa sgt² kehilangan dia.
N agak terkilan la.

Dia sakit sakit tahun ni boleh kira teruk laa. Dan aku rasa aku tak jaga dia dgn baik,
Sebabnya byknya aku dekat kedah, belajar sana n last sem ni aku jarang sgt2 balik rumah,
Apa2 semua dia buat sndri. Pergi klinik ape semua sndri.
Ingatkan habis belajar ni boleh la cuba sngkan sikit arwah.
Nak la jaga dia, bawak dia pergi hosp, klinik ape semua.
Tp ape pun aku tak sempat.
Even kerja pun tak sempat utk arwah.
Tak sempat nk belikan ape2 yg dia tringin.
N dah lama tak puasa dkt rumah, ingatkan tahun ni dpt la puasa dkt rumah ade semua, tp x sempat jgk.
Tak sempat bawak dia jalan²
Tak sempat konvo ade abah.
Even result akhir pun x sempat nak share dgn dia
Paling terkilan tak berada disisi dia time saat terakhir dia,
Tp Alhamdulillah still dpt tgk jenazah.
Tp tkilan, tak sempat nak ucap kata² terakhir,
Tak sempat mtk maaf.
Byk bnde kalau nk diikutkn mmg terkilan.

Tp takpelah, moga2 arwah abah tenang disana.
Saya redha.
Ieda syg abah, maafkan dosa² ieda dgn abah 😔
Iloveyousomuch abah.

Al-fatihah
5/8/1958 - 4/5/2016
 

3 comments:

  1. amin..sedih beno zal membaca nyer..yg pergi tetap pergi..Insya Allah abah eyda tggu eyda di pintu Syurga

    ReplyDelete
  2. amin..sedih beno zal membaca nyer..yg pergi tetap pergi..Insya Allah abah eyda tggu eyda di pintu Syurga

    ReplyDelete

komen lah sini ^^

terima kasih , tenkiu , syukran :D

v.i.p :D