terima kasih kerana sudi melawat blog serba serabut ni :)

Thursday, 10 April 2014

C I N T A , ehhh

Hari ni nak cerita pasai cinta , sebab ana rasa sekarang ni ana dah macam doktor cinta , hehe 
Ana faham makin dewasa makin ada perasaan sayang ataupun cinta ,
sampai ada jugak sayang kt org tu orang ni , lepas tu ramai jugak yang suka dia , sampai tatau buat pilihan . wahhh , yang ni jenis panas  atau bahasa senang fahamnya "HOT" , haha :)
k stop pasai yg tu ,
zaman sekarang ni zaman it , dari handphone lah ramai yang bercinta , dari budak sampai lahh yg dewasa ,
yg budak atau lebih comel dikatakan pelajar sekolah , tak kira la sekolah rendah atau menengah ramai dah oi yg pandai bercinta , kalau tengok kt sosial network macam facebook , twitter , hmm budak skolah rendah punya update pasai cinta pun makk aiii makk yuuu kalah org dah kahwin oi , sekolah menengah lagi jgn cakap lah kan , yang ni bahaya , 

meh akak nak nasihat sikit , yang sekolah tu takpayah lah bercinta dulu k ?
blajaq rajin-2 dulu dpt result gempak pz tu masuk ke peringkat pengajian tinggi , time tu confirm hangpa lg byk pilihan , bukan lah maksud kt sini suruh msuk universiti p cari boypreng/girlpreng , maksudnya dekat situ nnti mungkin lahh korang rasa mcm kalau nak bercinta pun mungkin ke arah lebih serius , bak kata kawan ana "dah besar , dah matang" mungkinlah ,
lagipun cinta kt skolah takda faedah pun aihh , patah seribu hati tu nanti mula la buat perangai macam mati laki , haa amek kau , lagi pun zaman sekolah tu kira macam zaman-2 budak-2 jea , cinta pun cinta monyet jea aihh ,  k stop bout that too , 
yang dekat universiti tu pun jgn dok gatai sgt nak bcinta aihh , blajaq perabis dulu ,
heee :P


ana rasa tak salah bercinta , sebab tu naluri kita , tak boleh nak halang , tapi bercinta tu berpada-padalah :)
janganlah smpai menggangu diri , tak tidur malam , duit perabis kt topup , aishh tu mudarat kt diri tau , 

bagi ana lebih bagus kalau kita suka seseorang kita letak dia dalam doa kita , tak ke lebih sweet ?
sesuatu hubungan kalau Allah tak redha tak kemana jugak ,
redha Allah tu yg utama , 
kalau betul kita suka sayang kt seseorang tu kita doa mintak kt Allah  satukan hati kita dengan dia , insyaAllah , Allah sentiasa bantu hambaNya , tak pernah Dia abaikan kita , tp kitaa yg tkda usaha mintak kt Allah , lagipun segalanya Allah da tetapkan ,
kita kata kita takut orang yang kita suka tu jadi milik org lain ?
jangan risau , kalau betul dia milik kita hilang dalam lautan hindi pun bertemu berjodoh jugak , ehhh
kalau kita dok kejar sampai hujung dunia pun dah dia bukan utk kita tetap takdapat jugak , kalau tak dapat mungkin Allah nak hadirkan yg lebih baik utk kita , Allah tahu apa yang baik untuk kita :)
jadi serahkan segalanya pada Allah , banyakkan berdoa ,

mudah-mudahan Allah permudahkan apa jua urusan kita :D
paling penting utamakan dan jaga hubungan kita dengan Allah ,

wallahualam bissowab :)

3 comments:

komen lah sini ^^

terima kasih , tenkiu , syukran :D

v.i.p :D